Definita cuvantului plantaginacee
PLANTAGINACÉE, plantaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu frunze întregi, mai rar lobate, dispuse de obicei în rozetă bazală, cu flori hermafrodite, rar unisexuate, dispuse în spice sferice sau cilindrice, și cu fructe capsule sau nucule; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. plantaginacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plantaginacee
blenorée s. f., art. blenoréea, g.-d. blenorée, art. blenoréei; pl. blenorée Vezi definitia »
PIORÉE s.f. Scurgere de puroi. [Pron. pi-o-re-e. / < fr. pyorrhée, cf. gr. pyon – puroi, rhein – a curge]. Vezi definitia »
BATOIDÉE subst. Ordin de pești cartilaginoși (Chondrichthyes) în care sînt cuprinși rechinii bentonici, în general moluscivori (Batoidea). Apar în Jurasic, iar în România au fost întîlniți în calcarul numulitic de la Albești-Muscel. Vezi definitia »
BORAGINACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate cu stamine alterne petalelor și ovar cu patru încăperi, conținând fiecare câte un ovul, din care fac parte miozotisul, limba-mielului etc.: (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. borraginacées]. Vezi definitia »
BACTERIACÉE s. f. pl. Familie de microorganisme înglobând bacteriile cu celula în formă de bastonaș. (< fr. bactériacées) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z