Definita cuvantului plantator
PLANTATÓR, -OÁRE, plantatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care se ocupă cu plantarea răsadurilor, a viței de vie etc.; săditor. 2. S. m. Proprietar al unei plantații. 3. S. f. Mașină care servește la plantarea diverselor plante de cultură; mașină de plantat. 4. S. n. Unealtă de lemn sau de fier, de forma unui baston scurt ascuțit la un capăt, cu care se lucrează la plantarea puieților, a răsadurilor etc. – Planta + suf. -tor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plantator
MOTOCOMPRESÓR, motocompresoare, s. n. Agregat constituit dintr-un compresor și un motor cu benzină sau electric, montate pe un cadru cu una sau cu două osii, folosit pe șantiere și în ateliere pentru producerea aerului comprimat. – Din fr. motocompresseur, rus. motokompresor. Vezi definitia »
DEGIVRÓR s.n. Dispozitiv folosit la avioane pentru a preveni sau a înlătura givrajul. [Var. dejivror s.n. / < fr. dégivreur]. Vezi definitia »
ANUNCIATÓR s. n. aparat care semnalează anumite modificări în timpul funcționării unui sistem tehnic. (< fr. annonciateur) Vezi definitia »
NEPURTĂTÓR adj. v. COPILI. A tăia lăstarii secundari, nepurtători de rod; a curăța de copili2. [DEX '98] Vezi definitia »
ADEMENITÓR, -OÁRE, ademenitori, -oare, adj.(Adesea adverbial) Care seduce, farmecă, atrage. [Var.: (reg.) adimenitór, -oáre adj.] – Din ademeni + suf. -(i)tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z