Definita cuvantului procedură
PROCEDÚRĂ, proceduri, s. f. 1. Totalitatea actelor și a formelor îndeplinite în cadrul activității desfășurate de un organ de jurisdicție, de executare sau de alt organ de stat. 2. (Livr.) Procedeu (1). 3. Ramură a dreptului care are ca obiect studiul procedurii (1). 4. (Mai ales la pl.) Tratament special efectuat în unități sanitare pentru tratarea diverselor boli. – Din fr. procédure.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu procedură
MIZANSCÉNĂ s. f. realizare scenică sau cinematografică a unei piese, a unui scenariu; punere în scenă. (< fr. mise en scène) Vezi definitia »
INVARIÁNȚĂ s. f. menținere neschimbată a unei mărimi, a unui sistem de numere într-o transformare anumită; stabilitate, fixitate. (< fr. invariance) Vezi definitia »
SANTONÍNĂ s.f. Substanță toxică extrasă din semințele unei specii de pelin și folosită în medicină pentru combaterea viermilor intestinali. [< fr. santonine]. Vezi definitia »
SULFAMIDOREZISTÉNȚĂ s. f. rezistență a microbilor la acțiunea bacteriostatică a sulfamidelor. (< fr. sulfamidorésistance) Vezi definitia »
FÁBULĂ s.f. 1. Istorioară alegorică, de obicei în versuri, în care sunt satirizate anumite moravuri și deprinderi, folosindu-se procedeul personificării animalelor sau lucrurilor. 2. Subiectul, textura unei scrieri literare. ♦ Povestire în care nu se poate deosebi realul de invenție, de născocire. [< lat. fabula]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z