Definita cuvantului pleasnă
PLEÁSNĂ, plesne, s. f. 1. (Pop.) Șfichi; p. ext. bici. ◊ Expr. A aduce (pe cineva) în pleasnă de bici = a aduce (pe cineva) cu mare grabă, în cel mai scurt timp. ♦ Zgomot produs de plesnirea biciului; lovitură, plesnitură de bici. 2. (Reg.) Fir de care se prinde cârligul la capătul sforii de pescuit. 3. (Pop.) Iritație a mucoasei limbii și a cerului gurii (mai ales la copiii mici). – V. plesni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pleasnă
trágă, trắgi, s.f. (reg.) 1. tub de tras vin din butoi; furtun. 2. cociorvă. 3. sanie. 4. cărăruie. 5. targă. 6. coș purtat în spinare. 7. țarc, strungă. Vezi definitia »
MINEÓLĂ, mineole, s.f. Fruct citric, obținut de la un hibrid dintre grepfrut (Citrus paradisi) și tangerină sau mandarină (Citrus reticulata), de culoare rosie, dulce și suculent; se comercializează ca minneolas; sin. tangelo. Vezi definitia »
LÍȘEȚĂ s. f. v. lișiță. Vezi definitia »
PÍSTĂ s.f. 1. Urmă; făgaș. ♦ Pistă sonoră = parte a unui film, a unei benzi de magnetofon etc. pe care sunt imprimate sunetele. 2. Teren amenajat pentru curse, pentru schi, pentru întreceri sportive etc. 3. Teren special amenajat pentru decolarea și aterizarea avioanelor. [< fr. piste, cf. it. pista]. Vezi definitia »
MICRORÍLĂ s. f. bandă pentru magnetofon. (< germ. Mikrorille) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z