Definita cuvantului pneumatoliză
PNEUMATOLÍZĂ s. f. Totalitatea fenomenelor provocate de acțiunea emanațiilor gazoase dezvoltate din magmă asupra rocilor înconjurătoare cu care ajung în contact. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumatolyse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pneumatoliză
BIPLÁCĂ (‹ bi + placă) s. f. Tub electronic cu doi anozi și un catod, utilizat ca element redresor și pentru detecție. Vezi definitia »
TÁCTICĂ s.f. 1. Parte a artei militare care se ocupă cu organizarea și conducerea acțiunilor de luptă ale trupelor. 2. Știința de a determina mijloacele și formele de acțiune, într-o perioadă relativ scurtă, pentru realizarea obiectivelor unei mișcări sociale, a unui partid politic etc., în funcție de împrejurările social-politice din acea perioadă. 3. Mijloacele folosite de cineva pentru a face să izbutească o întreprindere, o acțiune etc. [Gen. -cii. / < fr. tactique, cf. gr. taktike – arta de a orândui]. Vezi definitia »
GIPSOTÉCĂ s.f. (Arte) Colecție de statuete și de plăci ornamentale de ghips. [Gen. -cii. / < fr. gypsothèque, cf. gr. gypsos – ghips, theke – dulap]. Vezi definitia »
a-i cădea ochii în gură expr. 1. a fi foarte obosit; a-i fi foarte somn. 2. a fi surprins / uluit. Vezi definitia »
NEȘÁNSĂ s.f. Întâmplare nefavorabilă; ghinion, nenoroc. [< ne- + șansă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z