Definita cuvantului pleter
PLÉTER, pletere, s. n. Gard pescăresc construit din stuf, din nuiele de alun ori de salcie și instalat de-a lungul malurilor, în albia majoră a râurilor etc., pentru a opri trecerea peștelui dintr-o baltă într-un râu. – Din scr. pleter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pleter
PÍCKER, pickere, s. n. Mașină agricolă de recoltat știuleții de porumb. – Din engl. picker. Vezi definitia »
PIONIÉR, -Ă, pionieri, -e, subst. 1. S. m. și f. (Ieșit din uz) Membru al organizației de masă a elevilor de 7-14 ani, care avea ca scop educarea comunistă a elevilor. 2. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-un grup (de coloniști sau de emigranți) care pune bazele unei vieți civilizate într-un ținut nelocuit. ♦ Fig. Persoană care lucrează cea dintâi într-un domeniu nou, încă necercetat, care pune bazele unei metode noi, unei activități noi; deschizător de drumuri într-un domeniu oarecare de activitate. 3. S. m. Militar care face parte dintr-o unitate de geniu pregătită special pentru a executa construcțiile necesare operațiilor militare, barajele de mine etc. [Pr.: pi-o-ni-er.Var.: (pop.) pionér, -ă subst.] – Din fr. pionnier, germ. Pionier, (1) rus. pioner. Vezi definitia »
BALANȚIÉR s.n. v. balansier. Vezi definitia »
CHITANȚIÉR s. n. carnet de chitanțe. (< chitanță + -ier) Vezi definitia »
SPÍCHER, spicheri, s. m. Crainic la o stație de radio sau de televiziune. [Var.: șpícher s. m.] – Din fr., engl. speaker. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z