Definita cuvantului plevaiță
PLEVÁIȚĂ, plevaițe, s. f. Numele a două plante erbacee din familia compozitelor, cu tulpina lânoasă și ramificată de la bază, cu flori mici, roz-violacee sau roșii-purpurii, persistente, care cresc în regiunile de stepă și de silvostepă; imortelă (Xeranhemum annuum și foetidum). [Pr.: -va-i-] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plevaiță
CAPSIDĂ (‹ fr.; {s} lat. capsa „cutie”) s. f. Înveliș de natură proteică a virusurilor cu rol protector și de fixare pe celulele sensibile. Este format din capsomere. Vezi definitia »
LEICÚȚĂ1, leicuțe, s. f. (Pop.) Diminutiv al lui leică1; leiculiță, leicușoară. – Leică1 + suf. -uță. Vezi definitia »
ROTÓNDĂ s.f. 1. Sală, construcție mare, circulară, cu acoperișul sferic, ca o cupolă. 2. (Rar) Platformă circulară pe care se dansează; ring. [< fr. rotonde, it. rotonda, cf. lat. rotundus – rotund]. Vezi definitia »
HEMEROTÉCĂ s. f. colecție de ziare și reviste; efemerotecă. ◊ bibliotecă, secție a ei rezervată periodicelor. (< fr. hémérothèque) Vezi definitia »
DENSIGRÁMĂ, densigrame, s. f. Scară gradată care servește la corelarea valorilor densităților exprimate în diferite unități de măsură. – Din fr. densigramme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z