Definita cuvantului plisa
PLISÁ, plisez, vb. I. Tranz. A îndoi o țesătură, o hârtie etc. (în cute regulate, înguste și dese). – Din fr. plisser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plisa
MIMÁNSA s. f. școală filozofică indiană care susținea că lumea se întemeiază pe un principiu material alături de unul spiritual, ea fiind veșnică, necreată și formată din atomi. (< fr. mimansa) Vezi definitia »
DEVERSÁ vb. tr. 1. a scurge surplusul de apă dintr-un râu sau dintr-un lac de acumulare. 2. a face să se scurgă reziduurile într-o apă naturală. (< fr. déverser) Vezi definitia »
casa saracacioasa de pe vremuri Vezi definitia »
TERGIVERSÁ vb. I. intr. A amâna, a tărăgăna, a întârzia rezolvarea unei chestiuni, a unei situații etc. [< fr. tergiverser, cf. lat. tergiversari]. Vezi definitia »
INTERESÁ, interesez, vb. I. 1. Tranz. A stârni, a trezi interesul cuiva; a reține atenția cuiva. ◊ Expr. Ce te interesează? = ce-ți pasă? ce importanță are? ce te privește? ♦ A face pe cineva părtaș la o acțiune, la un câștig. 2. Refl. (Cu determinări introduse prin prep. „de”, mai rar „la”) A arăta interes pentru cineva sau ceva, a-și da (tot) interesul, a avea grijă, simpatie. ♦ A se informa, a întreba despre cineva, despre ceva, a căuta să afle. – Din fr. (s')intéresser, it. interessare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z