Definita cuvantului plopiș
PLOPÍȘ, plopișuri, s. n. Pădure de plopi; loc cu plopi; plopărie. – Plop + suf. -iș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu plopiș
neáoș (neáoșe), adj.1. Indigen, aborigen. – 2. Pur, autentic. Origine necunoscută. Der. din aoșavus (Weigand, Jb., XIII, 108; REW 839) este imposibilă fonetic și dificilă semantic. Cihac, II, 215, se gîndea la sl. naši „al nostru”, care merge tot așa de puțin. Sugestia lui Scriban, care pornește de la nea „zăpadă” (sensul inițial „curat ca zăpada”) este interesantă, fără a fi convingătoare. Vezi definitia »
sechiráș, sechiráși, s.m. 1. (înv. și reg.) căruțaș, vizitiu. 2. (reg.; în formele: sichiraș, sichioraș) om de casă, fecior de casă. Vezi definitia »
BULZÍȘ adv. (Reg.) Într-un singur rând; unul lângă altul; alături. – Din bulz + suf. -iș. Vezi definitia »
FÍNIȘ s.n. 1. Linia de sosire la o probă de alergări, curse etc. 2. Partea finală a unei probe; capacitatea unui sportiv de a sfârsi puternic o întrecere. [< engl., fr. finish]. Vezi definitia »
CĂRĂBÚȘ, cărăbuși, s. m. Insectă coleopteră foarte dăunătoare, de culoare castanie, cu elitrele dure, care apare pe la începutul lunii mai și se hrănește cu frunzele arborilor (iar larva ei, cu rădăcinile unor plante); găinușă, gândac-de-mai (Melolontha melolontha). – Carab[aș] (rar folosit, „oaie cu botul negru” < tc.) + suf. -uș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z