Definita cuvantului barbacană
BARBACÁNĂ, barbacane, s. f. 1. Deschizătură mică lăsată din loc în loc într-un zid de sprijin pentru scurgerea apelor colectate în spatele acestuia. 2. Deschizătură înaltă și îngustă pentru aerisire și lumină, făcută în zidul unei clădiri cu arhitectură medievală. – Din fr. barbacane.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu barbacană
ZIBELÍNĂ s.f. 1. Animal carnivor asemănător jderului, cu blana foarte frumoasă, care trăiește în Asia; samur. 2. Țesătură care are aspectul blănii de zibelină (1), făcută din lână de calitate superioară, cu firul foarte puțin răsucit. [< fr. zibeline, cf. it. zibellino]. Vezi definitia »
BAZÍLICĂ s. f. 1. edificiu public roman de formă dreptunghiulară, cu interiorul împărțit prin șiruri de coloane, care servea ca loc de judecată, bursă comercială sau loc de adunări. ◊ biserică din primele secole ale creștinismului, după planul bazilicilor romane. 2. biserică catolică de mari proporții. (< lat. basilica, fr. basilique, lat. basilica) Vezi definitia »
URIEȘÍȚĂ, urieșițe, s. f. (Rar) Personaj din basme închipuit ca o femeie uriașă. – Din uriaș + suf. -iță. Vezi definitia »
PANTAHÚZĂ, pantahuze, s. f. (Astăzi fam. și depr.) Listă de subscripție cu care se strâng bani pentru clădirea sau pentru repararea unei biserici, pentru o operă de binefacere etc. – Din ngr. pantahúsa. Vezi definitia »
DERÚTĂ, derute, s. f. Stare de zăpăceală, de dezorientare. – Din fr. déroute. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z