Definita cuvantului pneumoperitoneu
PNEUMOPERITONÉU, pneumoperitonee, s. n. 1. Pătrundere accidentală a aerului sau a altor gaze în cavitatea peritoneală. 2. Introducere de oxigen sau de alt gaz în cavitatea peritoneală, în scop terapeutic sau pentru stabilirea diagnosticului. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumopéritoine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pneumoperitoneu
PERITONÉU s. n. membrană seroasă care căptușește cavitatea abdominală. (< lat. peritonaeum) Vezi definitia »
MODELÉU, modelée, s. n. Relief sau impresie de relief redate într-o sculptură sau într-o pictură. – Din fr. modelé. Vezi definitia »
BLACHÉU s.n. Plăcuță de oțel care se pune la vârful și la tocul încălțămintei, pentru a le face mai rezistente la tocire. [Pl. -uri, var. placheu s.n. / < engl. blackey]. Vezi definitia »
SUPIÉU s. n. curea (de elastic) cusută de marginea pantalonului și petrecută pe sub talpă pentru a ține pantalonii întinși pe picior sau pentru a fixa pintenii. (< fr. sous-pied) Vezi definitia »
FILÉU s.n. Țesătură în formă de rețea, cu ochiuri pătrate; plasă. ♦ (La tenis, volei etc.) Plasă dreptunghiulară întinsă între doi stâlpi, care desparte în două terenul de joc. ♦ Plasă, rețea subțire și deasă cu care se leagă părul. [< fr. filet]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z