Definita cuvantului pneumoragie
PNEUMORAGÍE, pneumoragii, s. f. Hemoragie pulmonară care survine în diferite boli de inimă. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumorragie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pneumoragie
LIGAMENTOPLASTÍE, ligamentoplastii, s. f. (Med.) Procedeu chirurgical de refacere a ligamentelor rupte sau relaxate ale unei articulații. – Ligament + plastie. Vezi definitia »
HEMIATROFÍE, hemiatrofii, s. f. (Med.) Atrofie limitată la o jumătate a corpului sau a unui organ. [Pr.: -mi-a-] – Din fr. hémiatrophie. Vezi definitia »
SULFAMIDOTERAPÍE s. f. tratament contra infecțiilor cu sulfamide. (< fr. sulfamidothérapie) Vezi definitia »
GRADÁȚIE s. f. 1. creștere sau descreștere graduală, pe grade. 2. fiecare dintre semnele de pe scara gradată a unui aparat, instrument de măsurat etc.; diviziune; totalitatea acestor diviziuni. 3. figură de stil care constă în trecerea treptată, ascendentă (climax) sau descendentă (anticlimax), de la o idee la alta. 4. (pict.) trecere ușoară de la un ton la altul, de la o nuanță la alta etc. 5. grad de vechime în serviciu, care aduce cu sine creșterea retribuției. ◊ sumă cu care, după anumite state de serviciu, se mărește retribuția. (< fr. gradation, lat. gradatio) Vezi definitia »
TOCOFOBÍE s. f. teamă patologică de naștere. (< engl. tokophobia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z