Definita cuvantului vutcă
VÚTCĂ s. f. v. votcă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vutcă
roviniétă (-nie-) s. f., g.-d. art. roviniétei; pl. roviniéte Vezi definitia »
MANUFACTÚRĂ, manufacturi, s. f. 1. Formă de producție premergătoare marii industrii, caracterizată prin predominarea muncii manuale, prin diviziunea amănunțită a muncii în cadrul atelierului și prin reunirea muncitorilor și a meșterilor în ateliere sub conducerea patronului. 2. Întreprindere industrială în care predomină munca manuală, în care un rol important îl au abilitatea și talentul lucrătorului și care este destinată în special producerii unor bunuri de larg consum. Manufacturi de porțelan. 3. Produse ale industriei textile; țesături. Magazin de manufactură. – Din fr. manufacture. Cf. germ. Manufaktur. Vezi definitia »
rangă, răngi s. f. (vulg.) penis. Vezi definitia »
PIPÉRNIȚĂ, pipernițe, s. f. (Rar) 1. Vas ori cutie mică în care se ține piperul (1). 2. Piuliță (de lemn) sau râșniță mică în care se pisează piperul (sau ardeiul). – Din bg. pipernița. Vezi definitia »
PIROXILÍNĂ s.f. (Chim.) Amestec de esteri nitrici ai celulozei, folosit în industrie la fabricarea explozivilor, a lacurilor etc. [< fr. pyroxiline]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z