Definita cuvantului pocni
POCNÍ, pocnesc, vb. IV. 1. Intranz. A răsuna cu un zgomot scurt și sec; a detuna. ♦ (Despre uși, ferestre etc.) A se izbi, a se trânti cu putere și cu zgomot. ♦ Fig. A izbucni pe neașteptate, a se declanșa. ♦ (Despre încheieturi, oase, degete) A trosni (prin întindere sau răsucire). ◊ Expr. A-i pocni cuiva fălcile = a-i trosni cuiva fălcile. 2. Tranz. și intranz. (Adesea fig.) A lovi scurt și cu putere. ♦ Tranz. A lovi drept în țintă. 3. Intranz. A se sparge, a crăpa (cu violență și zgomot). ♦ A se rupe (prin întindere, solicitare prea mare etc.). [Var.: pocăní vb. IV] – Poc + suf. -(ă)ni.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pocni
bikíni (-ni) s. m., art. bikíniul (-ni-ul); pl. bikíni, art. bikínii Vezi definitia »
REDEFINÍ, redefinesc, vb. IV. Tranz. A defini din nou, mai corect, mai exact; a reveni asupra unei definiții anterioare. – Din fr. redéfinir. Vezi definitia »
tudumăní, tudumănésc, vb. IV (reg.) a protesta, a declara; a cere ajutor, a bolborosi. Vezi definitia »
ODINÍ, odinesc, vb. IV. Refl., intranz. și tranz. (Reg.) V. odihni. Vezi definitia »
CHELONIENI (‹ fr. {i}; {s} gr. khelone „broască țestoasă”) s. m. pl. Ordin al reptilelor (Chelonia) care cuprinde țestoasele caracterizate prin craniu lipsit de ferestre temporale (tip anapsid) și prin prezența unor formațiuni exoscheletice dezvoltate sub formă de plăci osoase ce compun un înveliș dorsal (carapace) și altrul ventral (plastron). Au apărut în Triasic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z