Definita cuvantului podgorean
PODGOREÁN, -Ă, podgoreni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Din regiunile viilor, din podgorie. 2. S. m. și f. Persoană care posedă o podgorie sau care se ocupă cu cultivarea și îngrijirea viței de vie; viticultor. – Podgorie + suf. -ean.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu podgorean
Geordan reprezinta acronimul de la George+Dan (folosit in lumea internetului ca si Pseudonim de catre George Dan Pavel!) Blogul Autorului: http://capramea.blogspot.com http://paveldan.blogspot.com Vezi definitia »
MOMÂRLÁN2, momârlane, s. n. (Reg.) 1. Moviliță de pământ făcută de râme. 2. Mănunchi de paie sau de zdrențe care se pune ca semn de hotar sau ca sperietoare pe un teren cultivat. – Et. nec. Cf. momâie. Vezi definitia »
ARMEÁN, -Ă, armeni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m. pl.) Populație de limbă indo-europeană, stabilită mai ales în regiunea dintre munții Caucaz și Taurus; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. Care aparține Armeniei sau populației ei, privitor la Armenia sau la populația ei; armenesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba armeană. – Din sl. armĕninŭ. Vezi definitia »
PARMAZÁN s.n. v. parmezan. Vezi definitia »
galileeán (-le-ean) adj. m., s. m., pl. galileéni (-le-eni); adj. f., s. f. galileeánă, pl. galileéne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z