Definita cuvantului redan
REDÁN, redane, s. n. 1. Lucrare simplă de fortificație, alcătuită dintr-un zid în formă de unghi ieșit în afară, folosită în trecut pentru apărarea unei treceri. 2. Motiv decorativ sculptat în formă de dinți alăturați, folosit în arhitectura evului mediu. 3. Fiecare dintre treptele amenajate în partea superioară a unui zid construit pe un teren înclinat. 4. Aliniere a clădirilor de-a lungul unei străzi, astfel încât un colț al lor să fie ieșit mai mult în stradă. 5. Suprafață proeminentă, în formă de treaptă, pe fundul cocei unei ambarcații sau al unui hidroavion (ori al flotoarelor acestuia), care asigură alunecarea acestora pe apă cu o rezistență redusă la înaintare. – Din fr. redan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu redan
SWINGMÁN s. m. muzicant care interpretează în stilul swing (3). (< engl. swingman) Vezi definitia »
ABRUDEÁN, -Ă, abrudeni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană originară sau locuitor din orașul Abrud. 2. Adj. Care aparține Abrudului sau abrudenilor, referitor la Abrud ori la abrudeni. – Abrud (n.pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
CARCÁN s. n. guler de fier cu care erau legați în Franța răufăcătorii la stâlpul infamiei. (< fr. carcan) Vezi definitia »
NEOMALTHUSIÁN, -Ă adj. Referitor la neomalthusianism, propriu neomalthusianismului. // s.m. și f. Adept al neomalthusianismului; neomalthusianist. [Pron. -si-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. néo-malthusien]. Vezi definitia »
CALCAN2 (‹ tc.) s. n. Zid exterior al unei clădiri, în care nu se amenajează nici o deschidere, destinat să fie acoperit de un zid asemănător al clădirii vecine. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z