Definita cuvantului telegraf
TELEGRÁF, (1, 2) telegrafe, s. n., (3) telegrafi, s. m. 1. S. n. Telecomunicație care transmite la distanță semnale (corespunzătoare literelor și cifrelor) cu ajutorul unor aparate electromagnetice; ansamblul instalațiilor necesare în acest scop. ♦ Aparat folosit pentru producerea, recepția și transformarea semnalelor telegrafice în scopul transmiterii telegramelor. 2. S. n. (Înv.) Aparat situat pe înălțimi sau în turnuri de semnalizare, pentru transmiterea la distanță a unor semnale optice. 3. S. m. Nume dat unor plante erbacee ornamentale cu flori albe, mirositoare și cu tulpina agățătoare ajungând până la 5-6 metri (Boussingaultia baselloides), sau cu florile mici, roz-purpurii și cu tulpina fragilă (Tradescantia virginica). – Din fr. télégraphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu telegraf
OCEANOGRÁF, -Ă, oceanografi, -e, s. m. și f. Specialist în oceanografie. – Din fr. océanographe. Vezi definitia »
DERIVOGRÁF s.n. Derivometru înregistrator. [< fr. dérivographe]. Vezi definitia »
ZOOGEOGRÁF, -Ă s. m. f. specialist în zoogeografie. (< fr. zoogéographe) Vezi definitia »
FOTOCARTOGRÁF s. n. aparat fotogrammetric pentru întocmirea automată a hărților pe fază de fotograme. (< fr. photocartographe) Vezi definitia »
DERMATOGRÁF adj., s. n. (creion) ~ = creion colorat, cu mina făcută din aceeași compoziție ca și grimoanele, servind la machiaj. (< fr. dermatographe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z