Definita cuvantului vrie
VRÍE, vrii, s. f. Mișcare de răsucire a unui avion în jurul unei axe longitudinale în timpul coborârii și în condițiile pierderii de viteză. [Var.: vrílă s. f.] – Din fr. vrille.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vrie
HIPERCROMÍE s.f. (Med.) Exagerare a pigmentației normale a pielii. [Gen. -iei. / < fr. hyperchromie, cf. gr. hyper – peste, chroma – culoare]. Vezi definitia »
CENTÚRIE s.f. 1. Unitate a armatei romane formată din o sută de soldați. 2. Unitate politică și administrativă în vechea Romă, formată din o sută de cetățeni. [Gen. -iei. / < lat. centuria, cf. fr. centurie]. Vezi definitia »
EOLIZÁȚIE s.f. Totalitatea transformărilor pe care le suferă rocile în deșerturi, în condițiile scrijelirii și polizării lor de către vânturile puternice care transportă particule de nisip în suspensie, sau prin saltație (în funcție de dimensiuni); pietrișurile supuse eolizației au suprafețe scrijelite, satinate uneori, prezentând fațete, muchii sau noduli (dreikantere). – [Sursa: M. Ielenicz și colaboratorii, Dicționar de geografie fizică, Editura Corint, București, 1999] Vezi definitia »
ADENOLOGÍE s. f. studiul științific al glandelor. (< fr. adénologie) Vezi definitia »
LĂCĂRÁIE s. f. Lăcărie. – Lac1 + suf. -ăraie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z