Definita cuvantului vrie
VRÍE, vrii, s. f. Mișcare de răsucire a unui avion în jurul unei axe longitudinale în timpul coborârii și în condițiile pierderii de viteză. [Var.: vrílă s. f.] – Din fr. vrille.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vrie
INFILTRÁȚIE, infiltrații, s. f. 1. Infiltrare. ♦ Pătrundere a apei în roci sau în pământ sub influența gravitației, a forțelor capilare, a presiunii hidrostatice, prin pori, găuri, crăpături etc. ♦ Pătrundere într-un mediu al unui fluid. ♦ Cantitate de apă provenită din precipitațiile atmosferice care pătrunde în pământ. 2. Pătrundere și localizare a unui agent vătămător într-o celulă, într-un țesut sau într-un organ; boală provocată de acest agent. [Var.: infiltrațiúne, înfiltráție s. f.] – Din fr. infiltration. Vezi definitia »
XEROFTALMÍE, xeroftalmii, s. f. (Med.) Xeroză. – Din fr. xérophtalmie. Vezi definitia »
GNOZÍE s.f. Recunoaștere a obiectelor cu ajutorul organelor de simț. [Gen. -iei. / < fr. gnosie, cf. gr. gnosis – cunoaștere]. Vezi definitia »
MITOMANÍE s. f. Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate; p. gener. mania de a minți. – Din fr. mythomanie. Vezi definitia »
ESTEZÍE s. f. sensibilitate. ◊ calitate a unei senzații de a fi trăită ca provenind din exterior. (< fr. esthésie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z