Definita cuvantului podolien
PODOLIÉN, -Ă adj. v. podolian.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu podolien
cartonaș galben expr. 1. (în fotbal) ultimul avertisment dat de arbitru unui jucător pentru o abatere gravă de la regulamentul de joc. 2. (pub.) sancționarea unui act politic reprobabil de către o organizație sau de către opinia publică. Vezi definitia »
TIOFÉN s. n. substanță organică, cu însușiri asemănătoare benzenului, din gudroanele cărburilor de pământ. (< fr. thiofène) Vezi definitia »
AUDEN [ɔ:dən], Wystan Hugh (1907-1973), scriitor american de origine engleză. Alături de T.S. Elliot, Ezra Pound și W. Carlos Williams a adus înnoiri esențiale liricii moderne de limbă engleză („Poeme”, „Vîrsta neliniștii”). Proză, teatru, eseistică. Vezi definitia »
NEOGÉN, -Ă, neogeni, -e, s. n., adj. 1. S. n. A doua perioadă a erei neozoice, caracterizată prin existența unor specii de plante și de animale din paleogen, precum și a altora care trăiesc și astăzi. 2. Adj. Care aparține neogenului (1), care se referă la neogen. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néogène. Vezi definitia »
STIRÉN, stireni, s. m. Hidrocarbură aromatică nesaturată cu aspect de lichid incolor, transparent, cu gust dulce, folosită la fabricarea polistirenului, a cauciucului sintetic etc. – Din fr. styrène. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z