Definita cuvantului polarimetru
POLARIMÉTRU, polarimetre, s. n. Instrument optic pentru măsurarea unghiului cu care o substanță optic activă rotește planul de polarizare al unei radiații. – Din fr. polarimètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polarimetru
KILOGRAMMÉTRU, kilogrammetri, s. m. Unitate de măsură pentru lucrul mecanic, egală cu lucrul mecanic efectuat pentru ridicarea unei greutăți de un kilogram la înălțimea de un metru [Scris și: chilogrammetru] – Din fr. kilogrammètre. Vezi definitia »
elBMru <a href=„http://mjvkhvacnled.com/”>mjvkhvacnled</a>, [url=http://gofkofivupup.com/]gofkofivupup[/url], [link=http://sfuittdtauwd.com/]sfuittdtauwd[/link], http://mrybgrvhlbxl.com/ Vezi definitia »
ALBEDOMÉTRU s. n. instrument pentru determinarea valorii albedoului. (< fr. albédomètre) Vezi definitia »
RADIOGONIOMÉTRU, radiogoniometre, s. n. Instalație de radio-recepție folosită în radiogoniometrie, în navigația fără vizibilitate și în radiolocație, pentru determinarea direcției din care sunt emise semnalele radio. [Pr.: -di-o-go-ni-o-] – Din fr. radiogoniomètre. Vezi definitia »
INTERVALOMÉTRU, intervalometre, s. n. Dispozitiv mecanic atașat la un aparat fotografic automat care reglează timpul dintre două expuneri succesive. – Din engl. intervalometer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z