Definita cuvantului polarizație
POLARIZÁȚIE, polarizații, s. f. Stare a unui corp sau a unui sistem fizic care prezintă proprietatea de polaritate sau care a suferit o polarizare. ◊ Polarizație electrică = stare a unui corp sau a unui sistem fizic care posedă cel puțin doi poli electrici (plus și minus). Polarizația luminii = stare a unui fascicul luminos în care toate radiațiile electromagnetice componente au aceeași direcție de oscilație. Polarizație cromatică = ansamblul figurilor de interferență, colorate viu, obținute la cercetarea în lumină polarizată a unui cristal birefringent cu ajutorul unui polariscop. ♦ Mărime vectorială care caracterizează starea de polarizație a unui corp sau a unui mediu. – Din fr. polarisation.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polarizație
NOIÉMBRIE s. m. A unsprezecea lună a anului, care urmează după octombrie; brumar. [Pr.: no-iem-.Var.: noiémvrie, (înv. și reg.) novémbre s. m. invar.] – Din sl. nojenbrĩ, nojemvri. Vezi definitia »
EROTOLOGÍE s. f. studiul științific al erosului și al operelor erotice. (< fr. érotologie) Vezi definitia »
ADENALGÍE s.f. (Med.) Durere localizată în ganglioni. [Gen. -iei. / < fr. adénalgie]. Vezi definitia »
colíe s.f. sg. (reg.) grâu fiert. Vezi definitia »
FARMACOTERAPÍE s.f. Parte a farmacologiei având ca obiect folosirea medicamentelor în scop terapeutic. [Gen -iei. / < fr. pharmacothérapie, cf. gr. pharmakon – remediu, therapeia – îngrijire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z