Definita cuvantului poliartrită
POLIARTRÍTĂ, poliartrite, s. f. Boală care se manifestă prin inflamația acută sau cronică a mai multor articulații în același timp și care este de natură reumatismală, tuberculoasă, bacilară etc. ◊ Poliartrită cronică evolutivă = reumatism cronic deformant, cu evoluție progresivă, care afectează articulațiile extremităților. [Pr.: -li-ar-] – Din fr. polyarthrite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poliartrită
LIPOSCULPTÚRĂ s. f. operație chirurgicală prin care se extrage țesutul adipos dintr-o regiune a corpului uman, dând o nouă formă a conturului acestuia. (< lipo- + sculptură) Vezi definitia »
ANAMNÉZĂ s. f. 1. (la Platon) explicare a cunoașterii prin reamintirea ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat într-o existență anterioară. 2. rugăciune care se face în timpul unei mise la catolici. 3. totalitatea antecedentelor unei boli, obținute de medic prin interogarea bolnavului. (< fr. anamnèse, gr. anamnesis) Vezi definitia »
ALOPLÁSMĂ s. f. parte diferențială a citoplasmei, având anumite funcții. (< fr. alloplasme) Vezi definitia »
AGRÁFĂ s.f. 1. Piesă mică de tablă sau de sârmă folosită pentru fixare, pentru prindere; (spec.) obiect cu care se prinde sau se fixează o haină, părul, o incizie, o hârtie etc. 2. (Arhit.) Ornament în formă de consolă în capătul unui arc. [< fr. agrafe, cf. germ. Agraffe]. Vezi definitia »
OESTRIDIÓZĂ s. f. boală parazitară provocată de larvele de estru1. (< fr. oestridiose) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z