Definita cuvantului votri
VOTRÍ, votresc, vb. IV. Tranz. (Reg.) A peți. – Din votru.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu votri
MATRI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „mamă”, „matern”. [< fr., it., lat. matri-, cf. lat. mater, matris]. Vezi definitia »
plétcuri s.f. pl. (reg.) bârfeli. Vezi definitia »
ÎNTĂRÍ, întăresc, vb. IV. 1. Refl. A se face (mai) tare, (mai) rigid, a (se) indura; a deveni (mai) dens. 2. Tranz. A mări rezistența unei piese, a unui sistem tehnic etc. ♦ A fortifica un loc, o poziție strategică; a baricada. 3. Tranz. și refl. A face să prindă sau a prinde puteri (de obicei după o boală), a face să-și recapete sau a-și recăpăta puterile; a (se) întrema, a (se) înzdrăveni. ♦ A deveni mai mare, mai puternic; a se dezvolta. ♦ Fig. A reconforta, a da puteri fizice sau morale. 4. Tranz. și refl. A (se) consolida. 5. Tranz. A confirma, a adeveri (o convingere, o bănuială). ♦ A accentua o linie, un contur etc. 6. Tranz. A legaliza o acțiune, un act. 7. Refl. (Despre fenomene atmosferice) A se înteți, a se intensifica. – În + tare. Vezi definitia »
NOPÉURI s.n.pl. (Text.) Defecte ale firelor și ale produselor textile finite, datorate aglomerării de fibre din materia primă. [Sg. nopeu. / cf. germ. Noppen]. Vezi definitia »
pășticári s.m. pl. (reg.) persoane care se îngrijesc de aprovizionarea bisericii cu prescură, ulei, tămâie, smirnă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z