Definita cuvantului polimetrie
POLIMETRÍE s. f. Suprapunere de măsuri care evoluează simultan în muzica scrisă pentru două sau mai multe voci și care se caracterizează prin faptul că timpii tari, inițiali, ai măsurilor nu coincid întotdeauna. – Din it. polimetria.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polimetrie
DISERTÁȚIE s.f. Expunere științifică (scrisă sau orală) care tratează o anumită problemă; expunere asupra unei chestiuni, asupra unei opere etc. în care se dezvoltă o idee filozofică sau morală. ♦ Lucrare prezentată de cineva în vederea obținerii unui grad științific. ♦ Temă dezvoltată de un elev sau de un student asupra unui subiect dat. [Gen. -iei, var. disertațiune, dizertație, dizertațiune s.f. / cf. fr. dissertation, lat. dissertatio]. Vezi definitia »
HIMENORAFÍE s. f. refacere chirurgicală a membranei himenale. (< engl. hymenorrhaphy) Vezi definitia »
Religie crestină protestantă care consideră că botezul trebuie să fie acordat numai adul ilor crestini ce se pocăiesc de păcatul originar. ? Din fr. baptisme. Vezi definitia »
FLOTÁȚIE, flotații, s. f. 1. Procedeu de separare a mineralelor utile din minereuri sau a cărbunilor din steril. 2. Flotare (2). – Din fr. flottation. Vezi definitia »
TUBERCULEMÍE s. f. trecere a bacililor tuberculozei în sânge. (< fr. tuberculémie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z