Definita cuvantului polinezian
POLINEZIÁN, -Ă, polinezieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Polineziei sau este originară de acolo; (la m. pl.) populație care locuiește în Polinezia. 2. Adj. Care aparține Polineziei sau polinezienilor (1), privitor la Polinezia sau la polinezieni, caracteristic, propriu Polineziei sau polinezienilor, originar din Polinezia; ca al polinezienilor. [Pr.: -zi-an] – Din fr. polynésien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu polinezian
FRIGIÁN, -Ă, frigieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Locuitor al Frigiei. 2. Adj. Care aparține Frigiei sau populației ei, privitor la Frigia sau la populația ei. ◊ Bonetă frigiană = bonetă purtată în antichitate de sclavii eliberați și adoptată în timpul Revoluției Franceze din 1789-1794 ca simbol al libertății. [Pr.: -gi-an] – Din fr. phrygien. Vezi definitia »
CALDEEÁN, -Ă, caldeeni, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) din Caldeea. [Pr.: -de-ean] – Din fr. Chaldéen. Vezi definitia »
VEGETARIÁN, -Ă, vegetarieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. (Despre alimentație, dietă etc.) Care se bazează (numai) pe produse vegetale (și pe lactate). 2. S. m. și f. Adept al vegetarianismului. ◊ (Adjectival) Persoană vegetariană. [Pr.: -ri-an] – Din fr. végétarien. Vezi definitia »
LANTÁN s. n. Element chimic din grupa pământurilor rare. – Din fr. lanthane. Vezi definitia »
zimniceán adj. m., s. m., pl. zimnicéni; adj. f. zimniceánă, pl. zimnicéne Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z