Definita cuvantului pontaj
PONTÁJ, pontaje, s. n. Operație prin care se înregistrează prezența muncitorilor la locul de muncă, cantitatea produselor efectuate într-un anumit interval de timp sau timpul folosit pentru efectuarea unei lucrări, în vederea calculării salariului sau a plății; pontare1. – Din fr. pointage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pontaj
REPUSÁJ s. n. repusare. (< fr. repoussage) Vezi definitia »
BLINDÁJ s. n. 1. cuirasă de oțel la protecția navelor, a tancurilor, avioanelor împotriva proiectilelor. 2. element de construcție servind ca mijloc de protecție a unor piese sau sisteme tehnice. (< fr. blindage) Vezi definitia »
AMBREIÁJ s. n. organ de mașină care asigură o legătură temporară între doi arbori coaxiali, permițând și decuplarea în funcționare. (< fr. embrayage) Vezi definitia »
GUDRONÁJ s.n. Tratament superficial de întreținere a suprafeței unei îmbrăcăminți rutiere, constând în stropirea cu gudron și acoperirea ei cu criblură; gudronare. [< fr. goudronnage]. Vezi definitia »
voiáj (voiajuri), s. n. – Călătorie. Fr. voyage.Der. voiaja, vb., din fr. voyager; voiajor, s. m., din fr. voyaguer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z