Definita cuvantului pop
POP1, popi, s. m. 1. Stâlp, bârnă, par, prăjină etc. având diverse întrebuințări, mai ales ca element de susținere sau de sprijin: a) bucată lungă de lemn, prăjină sau par, folosite pentru a sprijini în mod provizoriu un gard, crengile unui pom etc.; proptea, sprijin; b) stâlp sau bârnă groasă de lemn cu care se susține provizoriu sau se consolidează un zid, un planșeu, un acoperiș; c) fiecare dintre stâlpii unei prispe sau ai unui pridvor care, având unul dintre capete înfipt în talpa prispei, susțin cu celălalt capăt streașina acoperișului; d) (reg.) fiecare dintre stâlpii care, având unul dintre capete înfipt în pământ, susțin un gard sau o poartă. ♦ Bețișor așezat în cutia de rezonanță a unor instrumente cu coarde. 2. (Reg.) Nume dat mai multor piese, obiecte sau părți ale acestora, asemănătoare ca formă sau ca întrebuințare cu un pop1 (1) ori executate dintr-un pop1. 3. Grămadă de snopi sau de mănunchi de cânepă ori de alte plante, așezate în picioare ca să se usuce. [Pl. și: (3, n.) popuri] – Din bg. pop.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pop
DEFECTOSCÓP s.n. Aparat pentru descoperirea defectelor din material ale pieselor metalice. [< fr. défectoscope]. Vezi definitia »
ELECTROCARDIOSCÓP s. n. aparat pentru electrocardioscofie. (< fr. électrocardioscope) Vezi definitia »
ALELOTRÓP, -Ă adj. 1. care prezintă alelotropism. 2. (fiz.; despre un amestec) cu două forme ale unui compus desmotrop în echilibru. (< fr. allélotrope) Vezi definitia »
SCLEROSCÓP s.n. Instrument pentru determinarea durității prin reacția elastică la lovire a unui percutor. [Pl. -scoape. / < fr. scléroscope, cf. gr. skleros – dur, skopein – a privi]. Vezi definitia »
ELECTROSCÓP s. n. instrument cu care se pun în evidență prezența și felul sarcinilor electrice ale unui corp. (< fr. électroscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z