Definita cuvantului barșon
BARȘÓN, barșoane, s. n. (Reg.) Catifea (roșie). – Din magh. bársony.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu barșon
MASCARÓN s.n. Element decorativ care înfățișează un cap fantastic sau grotesc de om sau de animal, folosit la împodobirea cheilor bolților, a capitelurilor etc. [Pl. -oane, (s.m.) -oni. / < fr. mascaron, cf. it. mascherone – mască mare]. Vezi definitia »
BERENSON, Bernhard (1865-1959), estetician, istoric și critic de artă american de origine lituaniană. Lucrări de bază în istoria artei, în special pentru cea a Renașterii italiene („Desenele pictorilor florentini”, „Pictori italieni ai Renașterii”, „Estetica și istoria artelor vizuale”). Vezi definitia »
fasón (-óane), s. n.1. Modul în care este făcut un lucru; croială, model. – 2. Moft, fason, nazuri. Fr. façon.Der. fasona, vb. (a da unui obiect o anumită formă; vb., refl. a se fandosi). Vezi definitia »
AEROFÓN, -Ă adj. (despre instrumente muzicale) care produce sunetele prin punerea în vibrație a unei coloane de aer dintr-un tub sau a unor ancii. (< germ. aerophon) Vezi definitia »
AARON (în „Vechiul Testament”), fratele mai mare a lui Moise. Lui. A. și urmașilor săi le-a fost încredințată preoția în Iudeea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z