Definita cuvantului port
PORT2, (2,3) porturi, s. n. 1. Faptul de a purta sau de a deține. Portul armelor este interzis. 2. Conduită obișnuită, firească, normală. Ori te poartă cum ți-e vorba, ori vorbește cum ți-e portul. 3. Îmbrăcăminte caracteristică unui popor, unei regiuni, unei epoci etc. ◊ Expr. (Pop.) A purta portul (cuiva) = a se asemăna, a se potrivi cu cineva, a fi la fel cu cineva, a se adapta la felul de a fi al cuiva. ♦ Îmbrăcăminte folosită la anumite ocazii. – Din purta (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu port
SAVÁRT, savarți, s. m. Unitate de măsură pentru intervalele muzicale, de 301 ori mai mică decât o octavă. [Var.: savár s. m.] – Din fr. savart. Vezi definitia »
CART2 s.n. Tip de automobil de sport cu un singur loc, a cărei caroserie și parte mecanică sunt simplificate. ♦ Automobil construit pentru a fi folosit de copii în anumite jocuri sportive. [Scris și kart, pl. -uri. / < engl., fr., it. kart]. Vezi definitia »
BART, Jean (pseud. lui Eugeniu P. Botez) (1874-1933, n. Burdujeni-Suceava), prozator român. Frate cu Octav Botez. M. coresp. al Acad. (1922). Ofițer de marină. Nuvele poporaniste („Datorii uitate”) sau romantice („Prințesa Bibița”) și schițe. Un roman („Europolis”) inspirat din viața portului Sulina. Vezi definitia »
IMPÓRT-EXPÓRT s. n. comerț de produse importate și exportate. (< fr. import-export) Vezi definitia »
part,gaze din corp Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z