Definita cuvantului portclișeu
PORTCLIȘÉU, portclișee, s. n. Casetă de lemn sau metalică în care se introduce placa pe care se fotografiază. – Port1- + clișeu.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu portclișeu
RATÉU, rateuri, s. n. 1. Defect în funcționarea unor motoare datorită căruia arderea combustibilului se face incomplet, producând o explozie falsă, care nu poate pune motorul în mișcare; p. ext. pocnetul care însoțește falsa explozie. 2. Încercare nereușită de a trage un foc de armă sau de a aprinde un explozibil. – Din fr. raté. Vezi definitia »
TRASÉU s.n. Drum parcurs de un vehicul; linia, axa unui drum, a unui canal, a unei căi ferate etc. [Pl. -ee, -euri. / < fr. tracé]. Vezi definitia »
MATINÉU s.n. Spectacol de dimineață; (p. ext.) spectacol care are loc în primele ore ale după-amiezii. [Pron. -neu. / < fr. matinée]. Vezi definitia »
CORIACÉU, -ÉE, coriacei, -ee, adj. Care are constituția, aspectul pielii; tare ca o piele. ♦ Fig. Tenace, dur, zgârcit. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. coriacé, lat. coriaceus. Vezi definitia »
PAPILIONACÉU, -ÉE I. adj. (despre corolă) compus din cinci petale, ca un fluture. ◊ (despre plante) cu o asemenea corolă. II. s. f. pl. familie de plante dicotiledonate leguminoase cu petalele în forma aripilor unui fluture. (< fr. papilionacée/s/) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z