Definita cuvantului baschină
BASCHÍNĂ, baschine, s. f. (Reg.) Bluză de stambă ajustată pe talie, pe care o poartă femeile de la țară. – Din fr. basquine.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu baschină
BIOPOLÍTICĂ s.f. 1. Studiul influențelor factorilor biologici asupra politicii. 2. Concepție politică reacționară, care încearcă să motiveze acțiuni de acaparare și aservire prin argumentul superiorității biologice, îndeosebi al deosebirilor de rasă; ansamblu de măsuri rasiste reprezentând aplicarea în practică a biosociologiei. [< germ. Biopolitik]. Vezi definitia »
șíță1, șíțe, s.f. (reg.) 1. șindrilă lungă (scândură de brad sau de fag îngustă și subțire). 2. (în forma: șisă) fuscel (la războiul de țesut), vergea, joardă. 3. (în forma: șisă) tindeche (la războiul de țesut). Vezi definitia »
CÁPSĂ s.f. 1. Dispozitiv de închidere făcut din piese care se îmbucă una în alta și care servește la încheierea unor obiecte de îmbrăcăminte. 2. Inel metalic cu care se întăresc marginile unei butoniere, ale unei găuri pentru șireturi etc. 3. Piesă (de sârmă) cu care se prind mai multe hârtii, foile unei cărți etc. 4. Mic tub de metal umplut cu o materie fulminantă, care se folosește la armele de foc, la mine etc. pentru a face să explodeze încărcătura. 5. Capsulă (4). [< lat. capsa, cf. germ. Kapsel]. Vezi definitia »
FIBRÍLĂ s. f. 1. fibră de dimensiuni reduse. 2. element constitutiv al unei fibre. (< fr. fibrille, lat. fibrilla) Vezi definitia »
ANGLÉZĂ s.f. Dans de origine engleză, care se execută în grup, dansatorii schimbându-și necontenit locul prin repetarea aceleiași figuri; contradans. [< fr. anglaise]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z