Definita cuvantului porțelan
PORȚELÁN, (2) porțelanuri, s. n. 1. Material ceramic alb și translucid obținut prin arderea la temperaturi înalte a unei paste de cuarț, de caolin și de feldspat împreună cu adaosuri de alți componenți, folosit la fabricarea vaselor industriale sau de laborator, a izolatoarelor electrice, a vaselor de uz casnic sau a unor obiecte decorative. 2. Obiect făcut din porțelan (1). [Var.: (rar) porcelán s. n.] – Din germ. Porzellan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu porțelan
meltean, melteni s. m. (peior.) om grosolan, necioplit. Vezi definitia »
MILEZIÁN, -Ă, mileziéni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care făcea parte din populația de bază a coloniei elene Milet din Asia Mică sau era originară de acolo. (cf. engl. milesian < lat. mīlēsius < gr. mīlēsios < gr. Mīlētos = Milet) [et. AHDEL] Vezi definitia »
HURONIÁN s.n. Subdiviziune superioară a erei arhaice. // adj. Catenă huroniană = lanț de munți formați în precambrian, întinzându-se din Scandinavia până în Canada. [Pron. -ni-an. / < fr. huronien]. Vezi definitia »
toroipan, toroipane s. n. 1. (reg.) ciomag, măciucă. 2. penis erect. Vezi definitia »
CÚPMAN s. m. (sport) câștigător al unei cupe; (p. ext.) orice participant la o competiție în care se dispută cupa. (< fr., engl. cupman) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z