Definita cuvantului simbol
SIMBÓL, simboluri, s. n. 1. Semn, obiect, imagine etc. care reprezintă indirect (în mod convențional sau în virtutea unei corespondențe analogice) un obiect, o ființă, o noțiune, o idee, o însușire, un sentiment etc. ♦ (În literatură și artă) Procedeu expresiv prin care se sugerează o idee sau o stare sufletească și care înlocuiește o serie de reprezentări. 2. Spec. Semn convențional sau grup de semne convenționale folosit în știință și tehnică și care reprezintă sume, cantități, operații, fenomene, formule etc. ◊ Simbol matematic = semn care reprezintă noțiuni, obiecte sau operații matematice. Simbol chimic = mod convențional de notare a atomilor elementelor chimice folosit în scrierea formulelor și a ecuațiilor chimice. 3. (Bis.; în sintagma) Simbolul credinței = rugăciune care reprezintă expunerea succintă a dogmelor fundamentale ale religiei creștine; crezul. [Acc. și: símbol.Pl. și: (rar) simboale] – Din lat. symbolum, fr. simbole, germ. Symbol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu simbol
RIVANÓL s.n. Produs farmaceutic folosit în medicină ca antiseptic. [< germ. Rivanol – nume comercial]. Vezi definitia »
BOHOL, ins. în Arh. Visayan (Filipine) la N de ins. Mindanao, separată de ins. Cebu prin str. cu același nume: 3,9 mii km2; 806 mii loc. (1980). Oraș pr.: Tagbilaran. Relief de platou. Păduri tropicale și savane. Cafea, trestie de zahăr, orez, porumb și tutun. Vezi definitia »
TRIPÓL s.m. (Fiz.) Rețea electrică cu trei borne de acces. [< fr. tripôle]. Vezi definitia »
AMFIBÓL s. m. mineral din rocile eruptive ori metamorfice, din silicați de magneziu, fier, calciu, sodiu și aluminiu. (< fr. amphibole) Vezi definitia »
PEȚIÓL, pețioluri, s. n. Parte a frunzei care susține limbul și care se prinde de tulpină sau de ramuri; codiță. [Pr.: -ți-ol] – Din fr. pétiole, lat. petiolus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z