Definita cuvantului poltronism
POLTRONÍSM s. n. (Rar) Lașitate. – Poltron + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poltronism
AGENITALÍSM s.n. (Biol.) Absență a organelor genitale, a secreției interne a acestora. [< fr. agénitalisme]. Vezi definitia »
MANIERÍSM s. n. 1. lipsă de naturalețe în comportare, afectare, afișare a unui mod de a fi altfel decât în realitate. ◊ ansamblu de procedee și mijloace de expresie formaliste în realizarea unei opere literare sau artistice, care cultivă eleganța și rafinamentul, jocul nelimitat al fanteziei. 2. formă de artă practicată mai ales în Italia în sec. XVI și XVII, prin efecte picturale rafinate, adresându-se unei minorități cultivate în materie artistică și literară. 3. comportament gestual afectat, la unii schizofrenici. (< fr. maniérisme) Vezi definitia »
STIGMATÍSM s.n. Proprietate a unui sistem optic de a da pentru fiecare punct al unui obiect o imagine care este tot un punct. [< fr. stigmatisme]. Vezi definitia »
GRADUALISM s. n. Concepție potrivit cĂ?reia evoluția speciilor se desfĂ?șoarĂ? filetic, lent, continuu, prin generarea neîntreruptĂ? de forme de tranziție, rezultând în final specii noi. -Din engl. Gradualism Vezi definitia »
POSTIMPRESIONÍSM s. n. ansamblul curentelor artistice care, după sfârșitul sec. XIX, s-au separat de impresionism. (< fr. postimpressionnisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z