Definita cuvantului postament
POSTAMÉNT, postamente, s. n. Placă de piatră, de metal sau de lemn care servește ca bază de susținere sau de fixare a unei mașini, a unui aparat, a unei statui, a unei coloane etc.; soclu, piedestal. – Din germ. Postament.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu postament
CALMÁNT, -Ă adj., s. n. (medicament, procedeu) care suprimă durerile; sedativ; tranchilizant. (< fr. calmant) Vezi definitia »
PANSAMÉNT, pansamente, s. n. Faptul de a (se) pansa (1); mijloc de protecție împotriva unei infecții și de tratare a unei boli prin aplicarea pe regiunea bolnavă a unor medicamente și acoperirea ei cu bandaje, vată etc. ♦ (Concr.) Material folosit la pansare. – Din fr. pansement. Vezi definitia »
SOCIALIZÁNT, -Ă adj. (Rar) Care tinde să transforme proprietatea privată în proprietate socială. [Cf. fr. socialisant]. Vezi definitia »
CONTRACURÉNT s.n. Curgere în sensuri opuse a două fluide în contact pentru realizarea unui schimb de căldură sau de substanțe între ele. [După fr. contre-courant]. Vezi definitia »
ITINERÁNT, -Ă, itineranți, -te, adj. Care se deplasează din loc în loc pentru a desfășura o anumită activitate, pentru a exercita o anumită profesiune. – Din fr. itinérant. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z