Definita cuvantului poștal
POȘTÁL, -Ă, poștali, -e, adj. Care aparține poștei1, privitor la poștă1, folosit de poștă1. ◊ Factor poștal = funcționar al poștei1, care predă corespondența la domiciliu, la destinație; poștaș, poștar. – Din fr. postal (după poștă1).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu poștal
SUBNORMÁL, -Ă I. adj. cu dezvoltare intelectuală sau fizică întârziată. II. s. f. (mat.) segment determinat de proiecția ortogonală pe axa absciselor a unui punct de pe o curbă plană și de intersecția la curbă a normalei cu această axă în punctul considerat. (după fr. sous-normal) Vezi definitia »
PATRONÁL, -Ă adj. 1. Referitor la patroni, de patroni. 2. Referitor la ziua numelui cuiva. [< fr., engl. patronal]. Vezi definitia »
VARIAȚIONÁL, -Ă adj. referitor la variația unei mărimi; bazat pe variație, cu caracter de variație. (< fr. variationnel) Vezi definitia »
EDITORIÁL, -Ă, editoriali, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care aparține editurii sau editării, privitor la edituri sau la editare. 2. S. n. adj. (Articol de ziar, de revistă etc., de obicei nesemnat) care exprimă părerea conducerii unei publicații față de o problemă actuală importantă. [Pr.: -ri-al] – Din fr. editorial. Vezi definitia »
PERIUNGHIÁL, -Ă, periunghiali, -e, adj. (Med.) Care este situat în jurul unei unghii. Inflamație periunghială. [Pr.: -ri-un-ghi-al] – Peri- + unghie + suf. -al. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z