Definita cuvantului potică
POTÍCĂ1, potici, s. f. (Reg.) Farmacie. – Din magh. pakita.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu potică
ceácă interj. (repetat) (reg.) așteaptă!; încet, binișor. Vezi definitia »
PIÁȚĂ s. f. I. 1. spațiu (întins) unde se întâlnesc și se întretaie mai multe străzi într-un oraș. 2. loc unde se vând și se cumpără mărfuri cu amănuntul (mai ales alimente, zarzavaturi). II. categorie economică a producției de mărfuri în care își găsește expresia totalitatea relațiilor economice ce apar în procesul de vânzare-cumpărare a mărfurilor. ♦ ~ valutară = ansamblul operațiilor de vânzare-cumpărare de valută. (< it. piazza) Vezi definitia »
mistragáncă s. f. – Varietate de oaie. – Var. mistrugancă. Probabil deformație a rus. Astrachanskii „din Astrakan”. După Candrea, ar fi un der. din mistreț. Vezi definitia »
INDULGÉNȚĂ, (2) indulgențe, s. f. 1. Atitudine îngăduitoare față de greșeli; toleranță, îngăduință, bunătate. 2. Iertare totală sau parțială a păcatelor pe care Biserica catolică o acordă credincioșilor ei în schimbul unei sume de bani; (concr.) document ce conține textul rugăciunilor care trebuie spuse pentru a obține această iertare. – Din fr. indulgence, lat. indulgentia. Vezi definitia »
MAMIȚÍCĂ s. f. v. mămițică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z