Definita cuvantului potop
POTÓP, potopuri, s. n. 1. (În Biblie) Revărsare uriașă de ape care ar fi înecat întreaga lume și toate viețuitoarele de pe pământ (afară de cele de pe corabia lui Noe). 2. Ploaie mare, torențială; revărsare mare de ape, inundație mare. ♦ P. gener. Calamitate, dezastru, nenorocire. 3. P. anal. Cantitate imensă; număr mare de ființe sau de lucruri; mulțime, grămadă. – Din sl. potopŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu potop
ATRÓP, -Ă adj. (bot.; despre organe) cu poziție dreaptă, nerăsucită. (< fr. atrope) Vezi definitia »
DERMOTRÓP, -Ă, dermotropi, -e, adj. (Despre bacterii sau virusuri) Care prezintă afinitate pentru mucoase sau tegumente. – Din fr. dermotrope. Vezi definitia »
ȚOP interj. 1. Exclamație care însoțește o săritură, o mișcare bruscă sau (rar) care sugerează o cădere. 2. Exclamație care se rostește la sosirea cuiva sau la intervenția neașteptată a cuiva. ♦ Cuvânt care exprimă o schimbare subită de atitudine, de situație. [Var.: țup, țúpa interj.] – Onomatopee. Vezi definitia »
CATOSCÓP s. n. tub de raze catodice în receptoarele de televiziune. (< fr. cathoscope) Vezi definitia »
IZENTRÓP, -Ă adj. (Despre transformările unui sistem fizic) În decursul căruia entropia rămâne constantă. [< germ. isentrop]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z