Definita cuvantului prăsi
PRĂSÍ, prăsesc, vb. IV. 1. Refl. (Despre animale) A face pui; a se reproduce, a se înmulți. ♦ Tranz. A crește animale, a face să se înmulțească. ♦ Tranz. Fig. (Fam.) A aduna, a economisi bani, a-și spori banii adunați. 2. Tranz. A semăna, a îngriji și a răspândi cultura unei plante; a îngriji plantele ca să crească și să se înmulțească. ♦ Refl. (Despre plante) A se înmulți, a se extinde (spontan sau prin cultivare) pe un anumit teritoriu. – Din bg. prasja se, scr. prasiti se.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prăsi
CATERISÍ, caterisesc, vb. IV. Tranz. A răspopi. – Din ngr. kathíresa (aor. lui katheró „degradez”). Vezi definitia »
preamărturisí, preamărturisésc, vb. IV (înv.) a mărturisi direct, fără înconjur. Vezi definitia »
furlandisí (furlandisésc, furlandisít), vb. refl. – A se fuduli, a se făli, a se împăuna. Tc. furlanmak, aorist furlandi (Iogu, GS, V, 182). Este greșită ipoteza lui Bogrea, Dacor., IV, 815, care pleca de la ven. forlana „femeie sau dans din Friul”. Vezi definitia »
paragrafisí, pers. 3 sg. paragrafiséște, vb. IV refl. (înv.; despre drepturi, prevederi, legi) a se prescrie. Vezi definitia »
polarisí, polarisésc, vb. IV refl. (înv.) a se polariza, a se aduna, a se strânge, a se concentra în jurul cuiva sau a ceva. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z