Definita cuvantului precipita
PRECIPITÁ, precípit, vb. I. 1. Tranz. și refl. A face să se desfășoare sau a se desfășura într-un timp mai scurt sau într-un ritm mai rapid decât cel obișnuit sau decât cel așteptat; a (se) grăbi, a (se) zori. ♦ Refl. (Despre oameni) A acționa (prea) în grabă (și în dezordine); a se agita; a se repezi. 2. Tranz. A provoca (cu ajutorul unei reacții chimice) depunerea unei substanțe dizolvate într-un lichid. ♦ Refl. și intranz. (Despre o substanță solidă dizolvată într-un lichid) A se separa, a se depune sub formă de precipitat. – Din fr. précipiter, lat. praecipitare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu precipita
RAȘCHETÁ, rașchetez, vb. I. Tranz. 1. A curăța de vopsea sau de rugină o piesă de metal sau un vas, cu ajutorul rașchetei (1). 2. A netezi cu rașcheta (2) o tencuială. 3. A rade parchetul cu rașcheta (4), pentru a-l curăța. – Din rașchetă. Vezi definitia »
acésta pr. m., adj. pr. postpus m. (omul ~), g.-d. acéstuia, pl. acéștia (-tia); f. aceásta, g.-d. acésteia, pl. acéstea; g.-d. pl. m. și f. acéstora Vezi definitia »
exista ori nu???? Vezi definitia »
Fiinta care te -a nascut Vezi definitia »
Absenta cristalinului. Afakia survine fie dupa o operatie de cataracta (extragerea chirurgicala a cristalinului), fie, mult mai rar, dupa un traumatism ocular.Ochiul lipsit de cristalin isi pierde capacitatile de acomodare (care permit o vedere clara, atat de aproape, cat si de departe) si devine hipermetrop. Afakia este corectata cu ochelari sau lentile si, inca, printr-un cristalin artificial implantat chirurgical. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z