Definita cuvantului politehnicism
POLITEHNICÍSM s. n. (Rar) Caracter politehnic (exagerat). – Politehnic + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu politehnicism
PIETÍSM s. n. Doctrină ascetică a unei secte protestante, care promovează respectarea cu rigurozitate a practicilor religioase, pietatea și misticismul extrem; p. ext. atitudine, comportare a adepților acestei doctrine. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piétisme. Vezi definitia »
TITANÍSM s. n. 1. spirit de revoltă. ◊ atitudine, specific romantică, de revoltă împotriva dominației răului, care preconiza eliberarea totală a geniului. 2. ceea ce caracterizează opera unui creator de geniu. (< fr. titanisme) Vezi definitia »
MIOPÍSM s. n. (Rar) Miopie. [Pr.: mi-o-] – Din fr. myopisme. Vezi definitia »
INTELECTUALÍSM s. n. 1. concepție care afirmă capacitatea intelectului, a rațiunii de a cunoaște lumea. 2. concepție care reduce procesele afective și voliționale la cele intelectuale. 3. doctrină care reduce actul moral la înțelegerea, la cunoașterea binelui, care susține preeminența elementului intelectual în cadrul actului moral. (< fr. intellectualisme) Vezi definitia »
DARIUSÍSM, dariusisme, defineste prostia, greselile gramaticale, aberatiile spuse de o persoana sau mai multe. Creeaza atmosfera poetica de lipsa de gandire [???], prostie [creeaza prostie???] si aberatii sonore, care nu pot fi usor intelese de omul normal. Definit si ca boala, dariusismul este considerat primul pas spre parkinson. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z