Definita cuvantului pregăti
PREGĂTÍ, pregătesc, vb. IV. Tranz. 1. A aranja ceva din timp, a face ca ceva să fie gata; a prepara. ◊ Expr. A pregăti terenul = a crea condiții prielnice pentru... ♦ Refl. A fi pe punctul de a..., a fi gata să... 2. A instrui, a forma în vederea unei activități; a da lecții, a medita. ♦ Tranz. și refl. A studia temeinic; a învăța. 3. A preveni pe cineva cu privire la un eveniment (neplăcut), a anunța cuiva un lucru pe ocolite. 4. A găti o mâncare. – Pre1- + găti (după lat. praeparare sau germ. vorbereiten).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pregăti
ALBERT I, Honoré Charles Grimaldi, prinț de Monaco (1848-1922), oceanograf francez. Fondator al Institutului Oceanografic din Paris (1906), al Muzeului Oceanografic și al Muzeului de Preistorie din Monaco. Promotor al studiilor faunei marine abisale. Vezi definitia »
INVESTÍ vb. tr. a face o investiție. (< fr. investir, lat. investire) Vezi definitia »
ALIMPEȘTI, com. în jud. Gorj pe Olteț; 2.325 loc. (1991). Vezi definitia »
năpustí (năpustésc, năpustít), vb.1. A părăsi, a lăsa, a abandona. – 2. (Refl.) A se repezi, a se arunca asupra. – 3. (Maram.) A slobozi, a lăsa liber. Sl. napustiti „a porunci” (Tiktin). – Der. năpust, s. n. (abandon; Trans., spiriduș, stafie). Vezi definitia »
ANDRĂȘEȘTI, com. în jud. Ialomița; 2.254 loc. (1991). Stație de c. f. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z