Definita cuvantului prismă
PRÍSMĂ, prisme, s. f. 1. Poliedru care are două fețe (numite baze) egale și paralele și cu celelalte fețe în formă de paralelogram; corp solid care are această formă. 2. Piesă de sticlă, de cuarț sau de alt material transparent, de obicei în formă de prismă (1), folosită la aparatele optice pentru descompunerea, polarizarea, reflexia etc. luminii. ◊ Loc. prep. Prin prisma... = din punctul de vedere..., potrivit cu..., în lumina... – Din fr. prisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prismă
GENULIÉRĂ s.f. 1. Partea unei armuri care acoperă genunchii. ♦ Apărătoare pentru genunchi; genunchieră. 2. (Mil.) Distanță verticală dintre planul de așezare al unui trăgător și nivelul liniei de ochire. [Pron. -li-e-. / după fr. genouillère]. Vezi definitia »
MIXOPOIÉZĂ s. f. secreție de produse mucilaginoase. (< fr. myxopoïese) Vezi definitia »
VRĂJITÚRĂ, vrăjituri, s. f. (Pop.) Vrăjitorie, vrajă (1). – Vrăji + suf. -ură. Vezi definitia »
LÍFTĂ, lifte, s. f. 1. Termen injurios dat în trecut de românii ortodocși popoarelor de altă religie; p. ext. termen de ocară dat cotropitorilor. 2. Termen depreciativ pentru un om rău, câinos sau, p. ext. pentru un animal rău. – Din sl. Litva „Lituania”. Vezi definitia »
AUTOSANITÁRĂ s.f. Vehicul închis cu care se transportă bolnavii, răniții etc.; autosalvare. [Pron. a-u-. / < auto2- + sanitară]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z