Definita cuvantului pristanda
PRISTANDÁ, pristandale, s. f. (Reg.) Numele unui dans popular asemănător cu brâul; melodie după care se execută acest dans. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pristanda
MARDÁ, mardale, s. f. (Reg.) Rămășiță dintr-o marfă învechită sau degradată, care se vinde sub preț; vechitură, lucru lipsit de valoare, bun de aruncat. – Din tc. marda. Vezi definitia »
Acrilamida este o substanță puternic oxidantă, mutagenă și neurotoxică, rezultată din combinarea amidonului sau a altor poliglucide, la temperaturi înalte (mai mari de 120ºC) cu acroleina (din uleiurile încinse ori râncede) sau cu gudroanele. Vezi definitia »
ESCALADÁ, escaladez, vb. I. Tranz. A se cățăra pe un zid sau pe un alt obstacol înalt, pentru a trece de partea cealaltă; p. ext. a sări peste un obstacol. – Din fr. escalader. Vezi definitia »
VÁNDA s. f. specie de orhidee din India și Oceania, epifită, cultivată frecvent în sere calde pentru florile sale superbe. (< fr. vanda) Vezi definitia »
DEZNODÁ, deznód, vb. I. Tranz. 1. A face să nu mai fie înnodat, a desface un nod, o ață, o sfoară etc. fixate printr-un nod sau, p. ext. a desface obiectul legat în acest fel. ◊ Expr. A deznoda punga (sau băierile pungii) = a scoate banii, a da banii; a face o cheltuială. ♦ Fig. A clarifica, a soluționa o situație încurcată, un conflict. 2. Fig. A deșela, a speti pe cineva cu bătaia sau din cauza unor poveri prea grele. – Dez- + [în]noda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z