Definita cuvantului preinfarct
PREINFÁRCT, preinfarcte, s. n. (Med.) Insuficiență coronariană care se manifestă prin aspecte intermediare între anghina pectorală și infarctul miocardic propriu-zis. [Pr.: pre-in-] – Din germ. Präinfarkt.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu preinfarct
conflict mortal Vezi definitia »
BISÉCT, bisecți, adj. (În sintagma) An bisect = an de 366 de zile; an bisextil. – Din fr. bissexte, lat. bissextus. Vezi definitia »
INDIRÉCT, -Ă adj. (adesea adv.) Care nu se face, nu se obține direct, ci mijlocit, cu ajutorul cuiva sau a ceva. ◊ Complement direct = parte de propoziție asupra căreia se răsfrânge în chip indirect acțiunea verbului; propoziție completivă (și s.f.) = propoziție cu funcție de complement indirect. 3. (Fin.) Impozit indirect = impozit inclus în prețul anumitor obiecte de consum. 4. (Mil.) Tragere indirectă = tragere făcută pe bază de calcul asupra unor ținte care nu se văd. [Cf. fr. indirect, lat. indirectus]. Vezi definitia »
punct de pe bolta cereasca , opus zenitului, situat la intersectia verticalei locului la care ne referim cu emisfera cereasca inferioara- din fr.nadir Vezi definitia »
subiect de drept ce, în calitate de titular al unui drept real ( de proprietate sau de folosință) asupra unor bunuri ori în calitate de executant al unor activități economice sau de prestator al unor servicii publice, obiect al contractului de cesiune, transmite, prin efectul acestui contract, altui subiect de drept ( numit concesionar) spre administrare rentabilă, pe un termen determinat, in schimbul unei redevențe,facultatea de a exploata acele bunuri, și respectiv, de a îndeplini acele activități economice sau servicii publice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z