Definita cuvantului prelimina
PRELIMINÁ, preliminez, vb. I. Tranz. (Rar) A calcula, a aprecia, a fixa cu anticipație. – Din preliminar (formație regresivă).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prelimina
AMARNA, EL’AMARNA sau TELL EL-AMARNA, așezare antică situată pe malul răsăritean al Nilului (la 287 km S de Cairo) în apropierea căreia se află ruinele orașului Akhetaton, capitală în timpul faraonului Amenhotep IV (c. 1361-1340 î. Hr.). Aici a fost găsită celebra corespondență diplomatică a faraonilor Amenhotep III și Amenhotep IV cu suveranii Orientului Apropiat. Vezi definitia »
DĂINÁ, dăinez, vb. I. Tranz. și refl. (Reg.) A (se) mișca încoace și încolo, a (se) balansa, a (se) legăna. – Onomatopee. Vezi definitia »
PLATINÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat subțire de platină (un obiect metalic). 2. A decolora părul de pe cap prin mijloace chimice. [< fr. platiner]. Vezi definitia »
RESEMNÁ, resemnez, vb. I. Refl. A se împăca cu o situație grea, defavorabilă; a se supune, a accepta, a suporta un rău fără împotrivire. [Var.: (înv.) resigná vb. I] – Din fr. résigner (după semna). Vezi definitia »
seniná pers. 3 sg. senineáză, vb. I (înv.) a însenina; a lumina. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z