Definita cuvantului prelungitor
PRELUNGITÓR, prelungitoare, s. n. Obiect sau fragment dintr-un obiect care servește la prelungirea altor obiecte. ◊ (Adjectival) Tub prelungitor.Prelungi + suf. -tor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prelungitor
PLASATÓR, -OÁRE, plasatori, -oare, s. m. și f. Persoană care plasează pe spectatori la locurile lor în sălile de spectacol. ♦ Persoană care plasează sau vinde mărfuri, bunuri etc. – Plasa + suf. -tor. Vezi definitia »
DEFIBRATÓR, defibratoare, s. n. Aparat sau mașină folosite pentru operația de defibrare. – Defibra + suf. -tor (după fr. défibreur). Vezi definitia »
VIZÓR s.n. (Tehn.) Dispozitiv adaptat la aparatele optice, care permite prinderea în câmpul aparatului a obiectului care trebuie observat. ♦ Tub metalic în care e montat un ochean tronconic sau o mică lentilă și care, fixat în ușile de intrare în apartamente, permite observarea din interior în afară. ♦ (De obicei la pl.) Ochelarii măștilor de gaze. [< fr. viseur]. Vezi definitia »
ANTROPOCÓR, -Ă adj. răspândit de către om sau cu ajutorul mijloacelor create de el. (< fr. anthropochore) Vezi definitia »
MAGNETIZATÓR, -OÁRE I. adj. care magnetizează. II. s. m. persoană care magnetizează (1), care practică magnetismul animal. (după fr. magnétiseur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z