Definita cuvantului premial
PREMIÁL, -Ă, premiali, -e, adj. De premii, privitor la premii, pentru premii. ◊ Sistem premial = parte a sistemului de salarizare care se referă la condițiile de acordare a premiilor și a primelor. [Pr.: -mi-al] – Premiu + suf. -al.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu premial
HEPTAGONÁL, -Ă, heptagonali, -e, adj. În formă de heptagon. – Din fr. heptagonal. Vezi definitia »
PÚNCTBAL s.n. (Sport) Minge în formă de pară suspendată de o frânghie, care servește pentru antrenament la box; punching-ball. [Pl. -le, -luri. / după engl. punching-ball]. Vezi definitia »
EVENIMENȚIÁL, -Ă adj. referitor la evenimente. (< fr. événementiel) Vezi definitia »
BACANÁL, -Ă I. adj. 1. de bacanală. 2. (fig.) orgiastic. II. s. f. 1. sărbătoare cu muzică și dansuri, la romani, în cinstea zeului Bacus. 2. (fig.) petrecere zgomotoasă; orgie. 3. piesă instrumentală sau orchestrală, din perioada clasică și romantică, cu ritm alert, punctat, cu o factură acordică și sonoritate amplă. (<fr. bacchanal/e/, lat. bacchanalia) Vezi definitia »
INSTITUȚIONÁL, -Ă, instituționali, -e, adj. Care aparține unei instituții, privitor la o instituție (socială); care se face în cadrul unei instituții; organizat oficial. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. institutionnel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z