Definita cuvantului prerafaelism
PRERAFAELÍSM s. n. v. prerafaelitism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prerafaelism
ORGANICÍSM s.n. 1. Curent sociologic, al cărui inițiator a fost Spencer, după care societatea omenească este un organism analog cu cel uman. 2. Teorie idealistă în biologie care afirmă că forma organismelor este în același timp materială și spirituală, toate celulele având judecată. V. vitalism. 3. Teorie care susține că orice maladie provine dintr-o leziune organică. [< fr. organicisme]. Vezi definitia »
ALOGÍSM s. n. 1. judecată care contrazice logica. 2. negare a gândirii logice ca mijloc științific de cunoaștere autentică, la sceptici, mistici și fideiști. (< germ. Alogismus) Vezi definitia »
ANACRONÍSM, anacronisme, s. n. Nepotrivire sau confuzie între fapte, evenimente etc. și epoca în care sunt plasate; introducere în prezentarea unei epoci a unor trăsături din altă epocă. ♦ Fapt, obicei sau opinie perimată. – Din fr. anachronisme. Vezi definitia »
BABÍSM s. n. curent desprins din islamismul șiit, cu caracter antifeudal și anticolonial. ◊ doctrina acestui curent. (<fr. babisme) Vezi definitia »
MITOLOGÍSM s.n. (Liv.) Explicare (sistematică) a miturilor. [< fr. mythologisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z